Saltar apartados

Característiques Generals Prova Majors de 45 anys

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

12/05/2020
Acords de la Comissió Gestora sobre el calendari PAU M25-45 2019-20

 

La Comissió Gestora dels Processos d'Accés i Preinscripció Universitària del Sistema Universitari Valencià, en la seua reunió celebrada el dia 12 de maig de 2020, ha acordat:

 

- Que les Proves d'Accés a la Universitat per a Majors de 25 i 45 anys es realitzaran els dissabtes dies 5 i 12 de setembre de 2020.

 

- Que no s'obri un nou període de matrícula per a aquestes proves d'accés per a Majors.

 

- Que l'estudiantat que s'haja matriculat en les citades proves i vulga anul·lar la matrícula pot fer-ho, dirigint-se a la Universitat corresponent, i se li retornarà el diners pagats per la taxa.

 

- Aquest col·lectiu d'estudiantat realitzarà la preinscripció universitària en la convocatòria extraordinària del mes de setembre i se'ls garantiran en aquest procés els mateixos drets que si l'hagueren realitzada en la convocatòria ordinària de juliol.

20/04/2020
Acords de la Comissió Gestora sobre el calendari PAU M25-45 2019-20

La situació generada per l'evolució del COVID-19 ha suposat l'adopció de mesures extraordinàries regulades en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària. Es tracta de mesures excepcionals que s'enquadren en l'acció per a protegir la salut i seguretat dels ciutadans, contenir la progressió de la malaltia i reforçar el sistema de salut pública.

La Direcció General d'Universitats ha destacat %u201Cla Comissió Gestora porta molt temps treballant i continuarà fent-ho per a assegurar l'adequada realització d'aquestes proves i la igualtat entre tot l'alumnat%u201D. També que %u201CVolem enviar un missatge de tranquil·litat a l'estudiantat que han d'examinar-se enguany i també a les seues famílies per a assegurar que tant la seua realització, com el seu contingut s'ajustaran a la situació excepcional que estem vivint i perquè puguen accedir a l'educació superior amb totes les garanties%u201D.

Davant aquesta situació i, seguint les instruccions del ministeri, la Comissió Gestora dels Processos d'Accés i Preinscripció en les Universitats Públiques del Sistema Universitari Valencià ha marcat aquestes dates per a la realització de les proves i el calendari consegüent.

Les dates establides per a les PAU de majors de 25 i 45 anys han sigut els dissabtes 4 i 11 de juliol per a la realització de les proves, les notes es faran públiques el 16 de juliol i després del període de reclamacions, el 24 de juliol es publicaran les notes definitives.

27/03/2020
El calendari de les Proves d'Accés a les Universitat per a majors de 25, 40 i 45 anys es paralitza a conseqüència de les mesures aplicades amb motiu del COVID-19

 

La Comissió Gestora dels Processos d'Accés i Preinscripció ha acordat la paralització del calendari de les Proves d'Accés a les Universitat per a majors de 25, 40 i 45 anys, a conseqüència de les mesures aplicades amb motiu del COVID-19.

 

La dificultat de la realització d'aquestes proves, que estaven previstes per a 9 i 16 de maig, davant la situació excepcional actual ha motivat aquesta paralització.

 

Està previst que, passat el temps de confinament ocasionat per l'estat d'alarma, es produïsca una nova reunió de la Comissió Gestora per a fixar les dates de calendari d'aquestes proves, del qual s'informarà i serà publicat en la web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

La finalitat de la Prova d'Accés per a Majors de 45 anys és valorar, amb caràcter objectiu, la maduresa acadèmica dels alumnes per a seguir amb èxit els ensenyaments universitaris de Grau.

L'estructura  de la Prova d'Accés per a Majors de 45 anys constarà de dues fases:

Fase general

  • tindrà com a objectiu apreciar la maduresa i idoneïtat dels candidats per a seguir amb èxit estudis universitaris, així com la seua capacitat de raonament i d'expressió escrita.
  • versarà sobre 3 matèries comunes.

Fase d'entrevista personal

  • es valorarà i s'apreciarà la maduresa i idoneïtat dels candidats per a seguir amb èxit l'ensenyament universitari oficial de Grau triat.

 

Podran participar en la Prova d'Accés per a Majors de 45 anys les persones que NO tinguen cap titulació acadèmica que els habilite per a accedir a la universitat i hagen complit els 45 anys l'any natural en què se celebre aquesta prova.

Important: Cada candidat només podrà sol·licitar la participació en una única prova per a l'accés a un ensenyament universitari oficial de Grau.

Accés Majors 45 anys


Universidad de Alicante
Negociat d'Accès
Aptdo Correos 99
03080 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3851

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464