Saltar apartados

Preguntes Freqüents

Si m'han denegat la beca del Ministeri i de la Generalitat, però he sol·licitat la beca d'Exempció de Taxes de la UA ¿He d'abonar l'import de la matrícula prèviament a la resolució de la beca?

Sí.

 

¿Quin import cobreixen les beques d'Exempció de taxes de la Universitat?

Cobreixen el 75% de l'import dels crèdits de primera matrícula matriculats en el present curs, amb un topall màxim establit en la convocatòria i sempre que aquestos crèdits siguen els necessaris per a obtenir la titulació.

 

¿Quan es convoquen les beques de la UA?

          La convocatòria d'Exempció de Taxes de la Universitat per a GRAU i MÀSTER es convoquen durant el curs, es publicarà tota la informació referida a aquesta convocatòria en aquesta pàgina web.

 

¿Què he d'acreditar si sóc independent?

En els casos en què el sol·licitant al·legue la seua emancipació o independència familiar i econòmica, qualsevol que siga el seu estat civil, haurà d'acreditar fefaentment que compta amb mitjans econòmics propis suficients que permeten aquesta independència així com la titularitat o el lloguer del seu domicili habitual. En cas contrari, s'entendrà no provada la independència, per la qual cosa per al càlcul de la renda i patrimoni familiar a l'efecte de beca, es computaran els ingressos corresponents als membres computables de la família.

Tractant-se d'estudiants independents, s'entendrà per domicili familiar el que l'alumne habita durant el curs escolar per la qual cosa no procedirà la concessió del component de residència.

 

Sent becari Erasmus ¿Puc sol·licitar la beca de Generalitat?

Sí, la beca Erasmus és compatible amb la beca de la Generalitat i també amb la del Ministeri.

 

Si sol·licite la Beca-col·laboració ¿Puc sol·licitar la beca General del Ministeri?

Sí.

 

Si només vaig a demanar la Beca-col·laboració ¿Estic exempt de pagar la matrícula fins que es resolga?

No, la beca de col·laboració no cobreix les taxes de matrícula.

 

¿Els crèdits de lliure elecció realitzats a través de reconeixement de cursos, compten com a rendiment acadèmic a l'efecte de beca?

No, perquè són assignatures o crèdits ja cursats i aprovats.

 

¿Quin és el nombre mínim de crèdits en què he de matricular-me?

    En estudis de GRAU i MASTER es considera matrícula parcial de 30 a 59 crèdits. 

 

¿Puc obtindre beca si estic en el meu últim any i no em queden crèdits suficients per a arribar al mínim?

Sí, no serà exigible aquest requisit a l'alumnat al qual, per a finalitzar els seus estudis, li reste un nombre de crèdits inferior a aquest nombre mínim. No obstant això, per a aquest supòsit, hauràs d'haver estat matriculat del mínim de crèdits, el curs anterior.

 

La matrícula parcial de quants crèdits es compon i quin rendiment he de tenir per al pròxim curs sol·licitar beca?

Entre 30 i 59 crèdits es considera matrícula parcial. Per a poder tenir beca al pròxim curs has d'aprovar el percentatge de crèdits establit en la convocatòria.

 

Tinc una discapacitat del 65% i estic matriculada de curs complet. ¿Quants crèdits he d'aprovar per a obtenir beca el pròxim curs?

Els requisits acadèmics s'aplicaran també als casos d'estudiants amb discapacitat igual o superior al 65 per cent.

 

M'he matriculat de 40 crèdits (matrícula parcial) i tinc un grau de discapacitat del 65%. Quin percentatge de crèdits he d'aprovar per a sol·licitar beca el pròxim curs?

Has d'aprovar tots els crèdits en els quals t'has matriculat.

 

 M'he matriculat del curs Complements de Formació i com no puc matricular-me de curs complet (60 crèdits) ja que només consta de 29 crèdits, poden concedir-me beca?

Si la matrícula és de menys de 30 crèdits, com és el teu cas, només et correspon l'exempció de les taxes acadèmiques.

 

Estic matriculada d'un grau/màster oficial de 60 crèdits on-line, però el meu domicili familiar està en una altra comunitat autònoma ¿Poden concedir-me la beca de Mobilitat?

La convocatòria no preveu ajudes de mobilitat.

Beques


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3736

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464